Broeders van de Christelijke Scholen
District Noord-BelgiŽ


Home

Geschiedenis

Ons district

Missies

Nieuws

Contacten

Foto's

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze Stichter, Sint Jan-Baptist de la Salle, was een franse priester uit de 17e eeuw die door de omstandigheden er toe gebracht werd zich bezig te houden met scholen voor kinderen van mensen die zich de betalende scholen van die tijd niet konden betalen. Wilt ge er meer over weten klik op de afbeelding hiernaast.

Sint Jan-Baptist de la Salle ontpopte zich als een buitengewoon pedagoog.  Zijn vernieuwingen in zijn tijd hebben nog gevolgen in onze scholen en beÔnvloeden nog onze opvoedingsmethoden.

Het Instituut van de FSC  in de wereld
Hij kreeg helpers en stichtte een religieux Instituut dat zich wereldwijd ging inzetten voor het onderwijs vooral van de armen: het Instituut van de Broeders van de Christelijke Scholen was geboren. 
Meer daarover verder.
                                         

Het Instituut in BelgiŽ

 Hoe de Broeders in BelgiŽ kwamen en er zich inzetten kunt ge verder iets uitgebreider lezen.
De eerste broeders kwamen naar BelgiŽ in 1791 tijdens de franse revolutie.  Het Belgische district kende een grote bloei en werd reeds in 1893 gesplitst in twee districten Noord- en Zuid-BelgiŽ......

Voor foto's, diashow en video over de La Salle met Engelstalig commentaar klik op volgende link
 
http://www.dlsfootsteps.org

       Broeders van de Christelijke Scholen           Statiestraat 37a            1740 Ternat                       lasalle.nb@skynet.be